Mobile Location Analytics og databeskyttelse lov i Europa

Mobile location analytics (MLA) bygger på anvendelse af MAC-adresser på mobile enheder for at lave aggregerede rapporter og give indsigt i mobiltelefonholderes trafik i f.eks. butikker og storcentre. Tilsynsmyndigheder i EU anser undertiden, en MAC-adresse for at være personlige oplysninger i henhold til lovgivningen, og derfor vil MLA virksomheder tage skridt til straks at anonymisere de data, der indsamles.

Ansvarlige MLA virksomheder, som har forpligtet til FPF (Future of Privacy Forum) Mobile Location Analytics-reglerne vil derfor minimere dataindsamling og anvende de krav til databeskyttelse, der er aftalt og samtidig bevare anvendeligheden af de indsamlede data. The Future of Privacy Forum mener, at selskaber der opfylder reglerne håndterer data lovligt og ansvarligt.

Beskyttelse af data

De skridt, der i øjeblikket anbefales som den bedste praksis, er hashing (tilfældig omskrivning af MAC-adresse) og anonymisering af MAC-adresser med det samme, og

  • at slette indsamlede data regelmæssigt, for at sikre, at adgangen er begrænset,
  • at brugere informerer mobiltelefonholderen om de data, der indsamles, og
  • at mobiltelefonholderen har mulighed for at fravælge at indgå i systemet, og/eller begrænse hvordan data kan bruges.

Aktivering af opt out (framelding)

MLA virksomheder, der har accepteret Future of Privacy Forum Mobile Location Analytics adfærdskodeks vil respektere alle anmodninger fra mobiltelefonholdere, der fravælger at have deres placering forbundet med deres mobile enheds MAC-adresse.

Forbrugerne kan framelde ved at besøge www.smart-places.org og indtaste deres telefoner ‘WiFi eller Bluetooth MAC-adresse.

Lukket for kommentarer.